Update BC 2 oktober en 27 november

Ga naar beneden

Update BC 2 oktober en 27 november

Bericht  patries op wo 27 nov 2013, 22:51

BC 2 oktober:
Schoffeldag 5 oktober is geregeld.
De graffiti op de hoek van HRH is weggehaald, via een bericht met de nieuwe app van de gemeente (reeds bericht op de site).
Naar aanleiding van twee lekkages in pand zijde HRH wordt navraag gedaan bij Boex en Vitens.
De geschiedenis van het Zusterhuis komt t.z.t. op de site, dit is nog in proces.

BC 27 november:
Gesprek Boex 13 november
Tuin:
De BC wil geen gif in de tuin en een deel van de beplanting optimaliseren. Afgesproken is dat de BC nog een voorstel doet aan de Boex (klein leefbaarheidsbudget).  
Het grootleefbaarheidsbudget wordt per 1 januari 2014 afgeschaft. De Stok zal nog een formele reactie geven aan de Boex.
Vrije sector/doorschuiven:
De Boex komt met een tekst waarin uitgelegd wordt hoe het toewijzingsbeleid precies werkt voor vrije sectorwoningen in relatie tot de sociale huurwoningen van de Boex. Deze tekst wordt als deze gereed is, op deze site gezet.
Boilerhuur/stadsverwaming:
Huurders zitten vast aan de boilerhuur, er is wel een onderhoudscontract met de verhuurder van de boiler (Remu/Eneco).
De stadsverwarming is een feit, dit kan niet gewijzigd worden. Boex refereert hierbij aan de komst van de warmtewet.
Waterleidingen:
Naar aanleiding van twee lekkages aan zijde HRH, is een vraag gesteld over het onderhoud van de waterleidingen. Boex geeft aan dat tot de hoofdingang van het pand Vitens verantwoordelijk is. In het pand is de Boex verantwoordelijk voor de leidingen.
CV onderhoud:
Huurders zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de CV radiatoren, zoals bij roest aan de onderkant (komt in badkamers zonder raam voor). Dit kan met radiatorverf bijgehouden worden.

STOK
Op 19 november was er een ALV van de Stok (Vereniging van bewonerscommissies van huurder Boex). Er is onder andere veel aandacht voor de huurmarkt, huurbeleid Boex en energie. De Stok heeft een site: www.stokachterdedeur.nl. De BC wacht het verslag van de ALV af.

Op 13 december wordt er een overleg georganiseerd door de Woonbond over de Warmtewet, daar is de Stok aanwezig en ook een lid van de BC-Zusterhuis. De Woonbond is niet overtuigd van de voordelen van deze wet voor de huurder. Verslag van dit overleg wordt afgewacht.

patries
Admin

Aantal berichten : 30
Registratiedatum : 15-02-12

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum